2013. június 6., csütörtök

Tejszínes joghurttorta



Iszonyú, hogy milyen időjárást kell elviselnünk így június elején. De gondolom nem kell cifrázni, nem csak a mi házunk körül hódít ez a szürkeség. Talán kedvcsinálónak, hogy érezzük a nyarat, talán csak úgy, szóval nem tudom mi hozta az ötletet, de bevillant Anyukám joghurttortája, amit jópárszor ettünk otthon, és már évek óta nem volt hozzá szerencsém. A natúr joghurtok csak vártak, és vártak, hogy sajt legyen belőlük, de megint nem lett, helyette készült ez a nyári, roppant egyszerű, és roppant gyors édesség. Mivel a fotó masinánk nem egy profi gépezet, és az idő is szürke volt, egy darab normálisnak mondható kép sem született. Remélem senki nem bánja, hogy ezzel a képpel teszem közkinccsé ezt a remek receptet...
Amit a tortáról tudni kell, hogy ez amolyan rezgős fajta, nincs tészta benne, csak joghurt, tejszín, és ami összetartja, az a zselatin. Úgyhogy aki zselatin ellenes, az most itt hagyja is abba az olvasást ;-) Vagy szerezzen be agaragart. Nálunk nem árulnak a boltok polcain, még próbálni se volt szerencsém, így nekem megteszi a jól bevált zselatin. 

Hozzávalók
4 kis pohár natúr joghurt
1 cs Horváth Rozi zselatin
4-5 ek cukor
1 cs. vaníliás cukor
2 dl tejszín
1 ek porcukor
gyümölcs

Gyümölcs joghurtból is készíthető, azok cukrozottak, így nincs szükségünk plusz hozzáadott cukorra elvileg. A joghurtokat egy lábasba öntjük, és takarék lángon felmelegítjük a cukorral együtt, de ne forraljuk. Ha már kellően meleg, hozzáadjuk a zselatint, és alaposan elkeverjük a joghurtban. Ha kész, félretesszük hűlni. Közben a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Ha a joghurt kihűlt, összekeverjük a tejszínhabbal, és alaposan összedolgozzuk. Egy tálat kivajazunk, vagy folpackkal kibélelünk, beledobálunk néhány szem gyümölcsöt, ráöntjük a tejszínes joghurtot, és hűtőben dermedésig pihentetjük (ha jól figyeltem, ez min. 3 óra). Ha megbizonyosodtunk róla, hogy a közepe se lötyög már, tálra borítjuk, és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...